Organisatie van de ondersteuning

Iedere dag begint bij ons op school met de maatwerkzone. In die zone is de ondersteuning geregeld. Ook de coaching is daar onderdeel van.

Organisatie van de ondersteuning

De leerlingondersteuning is bij ons op school als volgt geregeld :

  • Coach
    Iedere leerling heeft een eigen coach. De coach is het eerste aanspreekpunt voor leerling en ouder(s)/ verzorger(s). De coach geeft de leerling individuele begeleiding bij schoolzaken en persoonlijke uitdagingen. Hij/zij helpt leerlingen bij het stellen van doelen en het ontwikkelen van studievaardigheden. De coach moedigt de leerling aan en geeft advies over de studieloopbaan en betrekt het (docententeam) in het belang van de ontwikkeling van de leerling.
  • Ondersteuningscoördinator
    Wanneer een leerling extra ondersteuning nodig heeft wordt de ondersteuningscoördinator ingeschakeld. De is ook verantwoordelijk voor het beleid tegen pesten.
  • Vertrouwenspersoon (intern/extern)
    Bij de vertrouwenspersoon kunnen leerlingen terecht met hun problemen, groot of klein. We willen een veilige school zijn voor de leerlingen. Als dit gevoel wordt aangetast, nemen we dat hoog op. Naast de interne vertrouwenspersoon is er ook externe vertrouwenspersoon.

    > Interne vertrouwenspersoon
    Mevrouw Petra Lukkes- Huisman
    E plukkes@ogmf.nl

    > Externe vertrouwenspersoon
    Mevrouw Marjolein de Raad
    E m.de.raad@ziggo.nl
    T 06 14 42 77 65
  • Anti-pestcoördinator
    Sevenwolden Grou wil de leerlingen een veilige leeromgeving bieden waarin de waarden van de school zichtbaar zijn in de omgangsvormen.

    Pesten vinden wij niet kunnen. Zodra er signalen zijn dat dit toch gebeurt, gaat de coach hiermee aan de slag. Ons anti-pestprotocol beschrijft hoe wij preventief en actief handelen als het gaat om pesten. De anti-pestcoördinator is de heer Siem Tijssen (stijssen@ogmf.nl).
  • Orthopedagoog
    De orthopedagoog kijkt samen met de coach en ondersteuningscoördinator naar wat de leerling nodig heeft, welke concrete doelen er worden gesteld voor de leerling en wat daarvoor nodig is binnen de mogelijkheden van de school.
  • Ondersteungsadviesteam (OAT)/ Multidisciplinair Overleg (MDO)
    In dit teamoverleg werken wij samen met interne en externe deskundigen. Deze deskundigen zetten zich gezamenlijk in voor de ondersteuning van jongeren bij wie een behoefte gesignaleerd is. Alle scholen in het voortgezet onderwijs hebben een ondersteuningsadviesteam.
  • Passend onderwijs
    Sevenwolden Grou is aangesloten bij het samenwerkingsverband Samenwerkingsverband Zuidoost Friesland. Het samenwerkingsverband helpt de aangesloten scholen om zoveel mogelijk leerlingen in de regio passend onderwijs te bieden. Wij kunnen als school een beroep doen op de expertise van het samenwerkingsverband. Meer informatie over passend onderwijs is hier te vinden.
  • Schoolondersteuningsprofiel
    In het schoolondersteuningsprofiel staat uitvoerig beschreven met wie de school samenwerkt, welke ondersteuning de school biedt en welke medewerker of externe deskundige daarbij betrokken wordt. Het schoolondersteuningsprofiel vind je hier.
Zelfbewust en wereldwijs